امروز یکشنبه 23 اردیبهشت 1403 http://khodrobartar.cloob24.com
0
دو خودرو تندر 90 و ساندرو محصول شرکت رنو فرانسه هستند که در ایران نیز مونتاژ و در برخی ویژگی ها باهم شباهت هایی دارند.
 

دو خودرو تندر 90 و ساندرو محصول شرکت رنو فرانسه هستند که در ایران نیز  تولید می شود و  در برخی ویژگی ها باهم شباهت هایی دارند.

نگاهی گذرا به خودرو تندر 90

خودروی رنو تندر 90، مجهز به کیسه هوای راننده، کیسه هوای سرنشین جلو و سیستم ضد قفل ترمز می باشد. این خودرو در آزمایش تصادف اروپا موفق به دریافت سه ستاره شده است.

تندر90 یکی از خودروهای روز جهان در کلاس B است که در سراسر اروپا، آسیا و خاورمیانه مقبولیت و محبوبیت ویژه ای به دست آورده است. تندر90 موفقیت خود را مرهون طراحی زیبای بدنه، اتاق جادار و دلباز، برخورداری از جدیدترین فن آوری خودروسازی، سادگی و پرهیز از پیچیدگی در بخش فنی و در نتیجه سهولت تعمیرات، قیمت بسیار مناسب و رقابتی و همچنین خدمات پس از فروش آسان و فراوان است.
 
حداکثر سرعت تندر اتومات روی سایت تولید کننده 175 کیلومتر بر ساعت ذکر شده است. اگر پای تان را روی پدال گاز فشار دهید و ترمز دستی را بخوابانید، می توانید ظرف مدت 11.7 ثانیه از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برسیدتندر 90 اتومات در هر 100 کیلومتر فضای شهری، حدود 11.1 لیتر سوخت مصرف می کند.
 
تندر 4250 میلیمتر طول دارد و عرض آن به 1740 میلیمتر می رسد. ارتفاع این خودرو روی سایت رسمی ایران خودرو 1525 میلیمتر ذکر شده است حداکثر سرعت تندر اتومات روی سایت تولید کننده 175 کیلومتر بر ساعت ذکر شده است.

نگاهی گذرا به خودرو ساندرو

99 درصد طراحی داخلی ساندرو از فیس‌لیفت لوگان قرض گرفته شده است که البته با اضافه شدن نوارهای کرم و نقره‌ای رنگ، سعی شده که مقداری با کلاس‌تر و پویاتر بشود.

گیربکس دستی و اتوماتیک برای این ماشین در نظر گرفته شده است. مصرف سوخت ساندرو در سیکل ترکیبی نیز 7 لیتر اعلام شده است. با این موتور،‌ ساندرو می‌تواند شتاب 0 تا 100 کیلومتر بر ساعت 10.5 ثانیه‌ای ایجاد کند. با این اوصاف برای امور داخل شهری و گردش در شهر عملکرد خوبی دارد.ساندرو هم برای عاشقان سرعت گزینه ایده آلی نیست و بیشتر خودرویی برای راننده های با حوصله مناسب به نظر می رسد. نهایت سرعت ساندرو 170 کیلومتر بر ساعت است و  پر کردن صفر تا صد این خودرو 11.5 ثانیه زمان می برد ساندرو در هر 100 کیلومتر در سیکل ترکیبی 8.3 لیتر سوخت می سوزاند.

ساندرو 5020 میلیمتر طول دارد و عرض آن بدون در نظر گرفتن آینه ها به 1746 میلیمتر می رسد و ارتفاع آن 1534 میلیمتر قید شده است وزن خالص تندر1155  و وزن خالص ساندرو 1146  کیلوگرم است.

مشخصات فنی دو خودرو یاد شده

 

منبع: باشگاه خبرنگاران 

سایت فرارو

0
خودروی «می‌باخ S600 Guard» خودرویی جدید با امنیت بسیار بالا از کمپانی مرسدس است که به آن لقب «ناو زرهی» داده شده است.

به گزارش اقتصاد آنلاین، این برای چندمین‌بار است که عنوان «نخستین» توسط کمپانی مرسدس بر سر زبان‌ها می‌افتد و این‌بار نیز این اتفاق با خبر رونمایی از «نخستین خودروی سدان دارای سطح حفاظت بالستیک VR10» رخ داده است.

S600 گارد از نظر ظاهری شبیه مدل‌های معمولی S600 است ولی زیر پوست این غول امنیتی اصلاحاتی بی‌نظیر رخ داده که باعث دریافت گواهینامه VR10 شده و آن را تبدیل به یکی از امن‌ترین خودروهای جهان در برابر حملات سخت و کشنده کرده است.
 
این خودرو ضدگلوله مرسدس در برابر حملات نظامی و انفجار و در برابر راکت مقاوم است و یک رانندگی ایمن را برای سرنشینان خود به ارمغان می‌آورد و تمام این خصوصیات به‌وسیله جنس فولاد بسیار مقاوم به‌کار رفته در بدنه این خودرو میسر شده است.

در ضمن کف این خودرو با صفحات فلزی مقاوم در مقابل انفجار پوشش داده شده است. شیشه‌های آن از ترکیبی ویژه بین آرامید (الیاف مقاوم در برابر حرارت)و پلی‌کربنات ساخته شده‌ است. لاستیک‌های این خودرو نیز طوری طراحی شده‌ که به راننده اجازه ادامه مسیر را برای 30 کیلومتر بدون تایر و در شرایط بحرانی می‌دهد.

علاوه بر تمام ویژگی‌های منحصر به فرد گفته شده، این مدل تمام امکانات مرسدس کلاس C را هم دارد و یک خودروی راحت و لوکس نیز تلقی می‌شود. در بحث فنی این کشتی فوق لوکس دارای پیشرانه V12 به حجم 6 لیتر با دو توربو است که قدرتی معادل 523 اسب بخار و گشتاوری معادل 830 نیوتون‌متر تولید می‌کند.

اضافه شدن جعبه‌دنده 7 سرعته اتوماتیک به آن و در دسترس بودن گشتاور از 1900 دور در دقیقه باعث حصول آرامش و سرعت عمل در شتابگیری‌ها و به‌طور کلی‌تر بهبود عملکرد خودرو می‌شود که در این کلاس خودرویی واقعاً شگفتی‌آفرین است. سرعت نهایی این خودرو 250 کیلومتر بر ساعت گزارش شده است.

پیش از این، خودرو S600 موفق به کسب گواهینامه ERV 2010 شده بود که مربوط به حفاظت خودرو در برابر مواد منفجره است. در حال حاضر قیمت مرسدس میباخ S600 گارد، معادل با 470 هزار یورو در آلمان است. لازم به ذکر است که وسایل نقلیه زره‌پوش خانواده دایملر شامل خودرو‌های G500 گارد، GLE 350 D 4MATIC گارد، GLE 500 4MATIC گارد، S500 گارد است که باید از این به بعد Mercedes-Maybach S 600 Guard را نیز عضوی از این خانواده دانست. 
منبع: فرارو
0
B6 درواقع 650i گرن کوپه است که به‌صورت خاص توسط کمپانی نزدیک به ب‌ام‌و یعنی آلپینا مجهز شده است. 

به گزارش پدال، این خودرو فقط به‌صورت تمام چرخ متحرک قابل سفارش است و توسط یک پیشرانه توئین توربو 4.4 لیتری و 8 سیلندر به حرکت درمی‌آید. 

قلب تپنده این خودرو 600 اسب بخار قدرت و 800 نیوتن متر گشتاور دارد و از گیربکس 8 سرعته خودکار استفاده می‌کند.

قیمت پایه ب‌ام‌و آلپینا B6 Xdrive گرن‌کوپه 123٬195 دلار است.

منبع: فرارو

0
شرکت های خودروسازی رقابت تنگاتنگی با هم دارند.

به گزارش توریسم آنلاین، در این تصویر رونمایی از جدید ترین مدل "بی ام و" در مونیخ آلمان را می بینید؛ خودرویی بی نظیر که باعث شگفتی جهانیان شد.

 

منبع: فرارو

0
سوزوکی قصد دارد امسال سه محصول جدید خود را در ایران‌خودرو به تولید برساند. این خودروساز ژاپنی برنامه‌ریزی کرده تا سطح فعالیت خود را در بازار ایران گسترش داده و سهم بیشتری از خودروهای مونتاژی را در این بازار از آن خود کند.

به گزارش اقتصادنیوز، سوزوکی تا پایان سال جاری سه محصول سوئیفت، سیاز و ویتارای جدید را روانه بازار ایران خواهد کرد. سوئیفت و ویتارا دو مینی شاسی بلند و سیاز سواری سدان خانوادگی است که سوزوکی برای تولید در ایران پیشنهاد داده است.

سوزوکی سوئیفت با سه حجم موتور 1.2، 1.4 و 1.6 هزار لیتری تولید خواهد شد که که قیمت آن بین 44 تا 77 میلیون تومان اعلام شده است.

سیاز نیز حدود 100 میلیون تومان قیمت‌گذاری شده و ویتارای جدید حول و حوش 130 میلیون تومان قیمت خواهد داشت.

آنگونه که سایت رسمی ایران‌خودرو به نقل از هاشم یکه زارع خبر داده، ایران‌خودرو قصد دارد امسال سطح همکاری خود را با دو خودروساز ژاپنی بالا ببرد از این رو با انتخاب سوزوکی به عنوان شریک چهارم خود، برنامه‌ریزی کرده تا محصولات جدیدی از این برند را روانه بازار خودرو ایران کند.

بزرگترین خودروساز ایران در نظر دارد تا تولید این سه خودرو را در واحد مشهد خود آغاز کند که در این صورت بر اساس قانون ساخت داخل و خواسته وزارت صنعت باید حداقل 40 درصد قطعات این خودرو را از سوی قطعه‌سازان داخل کشور تامین کند. اما با توجه به شمارگان پایین این خودروها بعید است که قطعه‌سازان داخلی تن به سرمایه‌گذاری برای ساخت داخل قطعات این سه خودرو کنند.

پیش از این قرار بود که ایران‌خودرو، سوزوکی کیزاشی را روانه بازار کند که به علت آغاز تحریم‌ها از این اقدام خود منصرف شد.

از سویی دیگر ایران‌خودرو در نظر دارد با یکی از زیر مجموعه‌های هلدینگ رنو- نیسان به همکاری بپردازد و آن را به عنوان شریک ششم خود انتخاب کند. ظاهرا بناست تا این خودروساز با شرکت داتسون به عنوان یکی از زیر مجموعه‌های نیسان، تولید خودروهای زیر 50 میلیون تومانی را در دستور کار خود قرار دهد. گفته می‌‌شود داتسون تنها خودروساز ژاپنی است که می‌تواند با توجه به سطح درآمد ایرانیان به تولید خودروهای ارزان که زیر 50 میلیون تومان قیمت دارند، بپردازد.

منبع: فرارو

0
 

به گزارش صبحانه، ماسک سخنرانی خود را با ضرورت ساخت سیستم حمل و نقل پایدار و کاهش آلودگی هوا شروع کرد و آن را دلیل اصلی وجود تسلا اعلام کرد تا از تولید بیشتر اکسیدهای کربن و افزایش دمای هوا کره زمین جلوگیری کند.

او گفت «چشم انداز بلندمدت و محرمانه» تسلا با ساخت خودروی رودستر شروع شد که تولید محدود داشت و هدف این بود تا نشان دهد خودروهای الکتریکی می توانند قابل اطمینان و سریع باشند. در مرحله بعد مدلهای S و X ساخته شد تا سرمایه کافی در اختیار تسلا قرار دهد تا امروز بتواند خودروی ارزان تر مدل 3 را طراحی و تولید کنند. خودرویی که با تیراژ بسیار بالا و قیمتی مناسب برای بیشتر اقشار جامعه ساخته می‌شود.

هدف تسلا هدف رسیدن به ظرفیت تولید سالانه 500 هزار دستگاه خودرو تا سال 2020 است.

ویژگیهای مدل 3
ایلان ماسک در ادامه برای معرفی مدل 3 از ایمنی آن گفت که به طور حتم در همه تست ها 5 ستاره ایمنی را کسب خواهد کرد چرا که تسلا به ایمنی بیش از هر موضوع دیگری اهمیت می دهد.

همچنین او با اشاره به اینکه «تسلا خودروی کُند نمی سازد» گفت که این خودرو حتی در مدل پایه شتاب صفر تا صد کمتر از 6 ثانیه خواهد داشت و قطعا مدل های سریعتر هم قابل خرید خواهند بود.

مسافتی که این خودرو با یک بار شارژ طی خواهد کرد حداقل 345 کیلومتر است که باز با سفارش باطری های با ظرفیت بالاتر، این مسافت افزایش خواهد یافت. تسلا از اعلام دقیق ظرفیت باطری ها خودداری کرد و تنها به مسافت آن اشاره کرد. همچنین تمام این خودروها به سخت افزارهای رانندگی خودکار تسلا معروف به Autopilot مجهز خواهند بود که در صورت درخواست مشتریان با نصب نرم افزار مربوطه قابل استفاده خواهد بود.


در خصوص فضای داخل خودرو تاکید زیادی بر فضای کافی برای نشستن 5 بزرگسال شد که ایلان ماسک تاکید کرد این فضا بسیار راحت خواهد بود. این فضا به دلیل قرار گرفتن صندلی های جلو در موقعیتی جلوتر از خودروهای عادی به وجود آمده تا فضای زیادی به صندلی های عقب اختصاص یابد. همچنین سقف آن تمام شیشه خواهد بود که حس فضای راحت به مسافران می دهد و مطابق معمول خودروهای تسلا، فضای بار هم در صندوق عقب و هم در جلو به مقدار کافی در نظر گرفته شده است.

شارژ این مدل هم مانند مدل های S و X می تواند از طریق شبکه ی سوپر شارژرهای تسلا امکانپذیر است که در حال حاضر به تعداد 3600 جایگاه در دنیا هستند و تا پایان سال 2017 7200 جایگاه افزایش خواهد یافت.

ظرفیت ساخت تعداد باتری سوالی است که همواره از طرف منتقدان تسلا مطرح می‌شود. تسلا با ساخت کارخانه باتری لیتیوم-یون خود به نام Giga factory در ایالت نوادا می خواهد نیاز خود را تامین کند. این کارخانه که از لحاظ حجم زمین یکی از بزرگترین ساخته های بشر است از لحاظ ابعاد بعد از کارخانه بویینگ در واشنگتن دومین کارخانه بزرگ جهان است و می تواند در زمان تولید کامل معادل تمام کارخانه های تولید این نوع باتری‌ها تولید داشته باشد. البته تولید در قسمتی از این کارخانه از حالا شروع شده است.

در خصوص طراحی ظاهری آن، می توان رگه هایی از هر دو مدل S و X را دید. در جلوی خودرو نبود جلو پنجره که به طور معمول برای خنک کردن موتورهای درون سوز کاربرد دارد خودنمایی می کند. ورودی های باریک عمودی هوا در گوشه های سپر جلو که برای خنک کردن ترمزها استفاده می شوند جذابیت جلوی آن را بالا برده اند.

البته از طراحی چراغ های جلوی آن هم نباید غافل شد که هر بیننده ای را در نگاه اول به یاد پورشه پانامرا می اندازد. در بخش عقب، درب صندوق عقب تمام شیشه ای با شیب زیاد خودروهای کوپه را تداعی می کند. در داخل خودرو یک صفحه ال سی دی 15 اینچی که بر خلاف مدل های قبلی به طور افقی قرار گرفته خود نمایی می کند. البته باید به خاطر داشت که این خودرو در مرحله کانسپت است و ممکن است مانند مدل X که طراحی ال سی دی آن در زمان تولید بازبینی شد دچار تغییراتی شود.

قیمت پایه این خودروی سدان که 35 هزار دلار خواهد بود که با توجه به معافیت های مالیاتی در ایالات متحده، می تواند قیمت آن به زیر 30 هزار دلار برسد.

تا پایان برنامه رونمایی بیش از 130 هزار نفر با پرداخت هزار دلار ودیعه، این خودرو را بدون دیدن ظاهر و قیمتش پیش خرید کردند تا در شروع تولید آن که اواخر سال 2017 خواهد بود اولین کسانی باشند که این خودرو را سوار می شوند.
 
 
 
 
 
 
0

نوع فایل: PDF

نوع زبان: فارسی

حجم فایل: 15.95 MB

تعداد صفحات: 233 صفحه

نوع صفحات: سیاه و سفید

منبع :  سایت شرکت ایران خودرو

------->دانلود

0
تجربه یک رانندگی ناب، چیزی است که اکثر ما خواهان و شیفته آنیم، به‌ویژه اگر خودروی موردنظرمان نسخه‌ای سریع و اسپرت بوده و به سلاح گیرایی و جذابیت نیز سخت مجهز باشد. اگر به این موارد، وزنی سبک و سایزی کوچک را هم اضافه کنیم دیگر همه چیز برای حس و لمس شتابی تند و سریع، آماده و مهیاست.

 
در دنیای امروز کمتر دیده شده که خودرویی تمام خواص و ویژگی‌های یک نسخه مطلوب اسپرتی را در خود جمع نموده باشد، مثلاً برخی از آنها فوق‌العاده گران هستند و برخی هم آن‌چنان بزرگ، که راندنشان در ترافیک‌های سخت شهری، نه‌تنها هیچ لذتی دربر ندارد بلکه بسی آزاردهنده و خسته‌کننده نیز هست. در میان خیل بی‌شمار از اسپرتی‌های عالم، شاید لوتوس الیز را بتوان یکی از بهترین نامزدها برای یک رانندگی پرشور و هیجان دانست؛ خودرویی کوچک با گام‌هایی بزرگ و وزنی کمتر از یک تن، که با پیشرانه سرحال و توانمند خود آماده به آتش کشیدن پیست‌ها و جاده‌های سرتاسر عالم است!
 
بر پایه برخی از اقوال، مجوز ورود دو نسخه از لوتوس الیز به نام‌های الیز S و الیز 220 CUP به کشورمان صادر شده و حتی ثبت‌نام از آنها نیز توسط نمایندگی این خودرو در ایران آغاز گردیده است؛ از همین رو و به بهانه این رویداد تصمیم گرفتیم که نگاهی گذرا به مشخصات فنی و ظاهری این خودرو داشته باشیم.
 
 
 
لوتوس الیز (ELISE)، یک خودروی رودستر دو نفره، دیفرانسیل عقب و پیشرانه وسط است که تاکنون در سه سری متفاوت به جهانیان عرضه شده است. نخستین سری از آن، در سال 1996 میلادی پا به عرصه وجود نهاد. 
 
 
 
سری سوم و یا فعلی این خودرو که البته فیس‌لیفتی از سری دوم آن به شمار می‌آید، برای نخستین بار، در ماه فوریه سال 2010 میلادی روانه بازار شد. در این نسخه، چراغ‌های جلو و عقب و طراحی رینگ چرخ‌ها تغییر و ضریب آئرودینامیک خودرو نیز بهبود یافته است.

این خودرو در اساس، از بدنه‌ای دست‌ساز و از جنس فایبرگلاس سود می‌برد که بر روی یک شاسی آلومینیمی سبک اکسترود سوار شده، وجود همین ساختار استحکام فوق‌العاده‌ای را برای آن به ارمغان آورده است. در حال حاضر، لوتوس الیز تنها در بریتانیا به تولید می‌رسد اما پیش‌تر و بین سال‌های 1997 الی 2000 میلادی، در کشور مالزی هم مونتاژ می‌شد.
 
نمای ظاهری

در اصول، آخرین نسخه و یا سری سوم لوتوس الیز چندان تفاوتی با دیگر نسخه‌هایی که از سال 1996 به این‌سو تولید شده‌اند، ندارد. شاسی به‌کاررفته در آن از ایده‌ای مبتکرانه نشئت می‌گیرد و در جای خود فوق‌العاده قوی و مستحکم است. این شاسی با فلز آلومینیم سبک‌وزنی قالب‌ریزی و پیونده خورده است. بدنه فایبرگلاس این خودرو هم بر روی شاسی آن سوار شده و پیچ می‌خورد.
 
 
 
ی‌شک لوتوس الیز تمامی المان‌های یک خودروی اصیل اسپرتی را در خود جای داده و از جنبه‌های زیبایی و دلربایی هیچ کم و کسری ندارد. در ناحیه جلو، چراغ‌های خربزه‌ای شکل این خودرو بیش از همه جلب نظر می‌کنند، چراغ‌هایی که به یک رشته نوار LED منظم و شسته رفته مجهز هستند. این نوارهای درخشان به‌محض تاریکی هوا، فوراً روشن شده و چهره‌ای شاخص و متمایزی را برای الیز کوچولو در شب هنگام فراهم می‌آورند.
 
در روی درب صندوق عقب، شاهد یک برآمدگی دوقلو هستیم که در میانه آن پیشرانه این خودرو جای گرفته و روی آن را مش‌های پلاستیکی جذابی پوشانده است. در بخش کناری و بر روی گلگیر عقب مش‌های پلاستیکی ساده‌ای نصب شده‌اند که تا حدی در بهبود عملکرد آئرودینامیکی این خودرو مؤثر هستند.
 
 
 
در بخش عقب، یک سپر با سایزی نسبتاً بزرگ جای گرفته است. این سپر به یک شکافنده هوا (SPLITTER)مجهز است که با یک ردیف پیچ در جای خود محکم شده است. چراغ‌های عقب این خودرو الگوی دایره‌ای جذابی از LED را در خود حفظ نموده و چهره‌ای اسپرتی را برای این خودرو تدارک دیده‌اند. در مجموع، عمده سایت‌های خودرویی در دنیا، بر گیرایی و جذابیت طرح بدنه لوتوس الیز مهر تأیید زده‌اند.

با آنکه الیز در ذات خود از طرح اسپرتی برخوردار است ولی با این وجود، شرکت لوتوس این خودرو را در تیپ‌های ظاهری متفاوتی عرضه می‌کند تا بلکه با این عمل به تمامی سلائق موجود پاسخ درخوری داده باشد. در کشور ما نیز دو نسخه از الیز وارد خواهد شد، این دو نسخه عبارتند از الیز S و الیز 220 CUP. الیز S از سقف بازشو بهره می‌برد ولی الیز 220 CUP با ظاهر کاملاً مسابقه‌ای خود از سقفی ثابت و محکم برخوردار است و در برخی از مشخصات ظاهری و رفاهی هم با الیز S تفاوت دارد.

کابین

در اولین برخورد، کابین لوتوس الیز بسیار ساده و معمولی به نظر می‌رسد. این سادگی هم تا حد زیادی از فلسفه ساخت این خودرو ناشی می‌شود، زیرا که سازندگان این خودرو دستیابی به سرعت بالا را هدف نهایی خود قرار داده و از همین رو تمامی مساعی خود را بر کاهش وزن این خودرو متمرکز نمودند. در این میان، کابین این خودرو هم تا حد زیادی مشمول این سیاست شده است.
 
 
 
برخی از سایت‌های خودرویی از جمله اتوکار بریتانیا درباره کابین لوتوس الیز چنین نظر داده‌اند که در اینجا خلاصه‌ای از آن را مرور می‌کنیم:
«شاکله کابین این خودرو تا حدی قدیمی و دمده به نظر می‌رسد که به لحاظ کیفیت و استاندارد هم حالت بینابینی در آن حاکم است. پلاستیک‌های به‌کاررفته در آن به نظر معمولی و ارزان رسیده و در این میان، کنترلرهای مربوط به بخاری و سیستم تهویه مطبوع هم به طرز کمیک و خنده‌داری زمخت و پیش پا افتاده هستند. وقتی سوئیچ شیشه برقی را فشار می‌دهید قاب پلاستیکی روی درب‌ها حالت منعطفی به خود گرفته و گویی دارد خم می‌شود و شیشه‌ها هم حالت افتان و خیزانی دارند. صندلی‌های این خودرو از کمبود نگه‌دارنده برای زیر ران‌ها رنج برده و پروسه برداشتن سقف این خودرو عملی دشوار است و در عین حال، به نیرو و استعداد فراوانی هم نیاز دارد.

به‌رغم تمامی این موارد، کابین لوتوس الیز از نکات مثبت بی‌بهره نیست، مثلاً صندلی‌های این خودرو به‌خوبی بدن شما را در سر پیچ‌های جاده در خود نگه می‌دارند، فرمان کوچک آن به‌خوبی در دستانتان جای گرفته و به‌اصطلاح خوش‌دست است و پدال‌های این خودرو نیز در محل خوب و مناسبی نصب شده‌اند».
 
 
 
پیشرانه

در حال حاضر، دو نوع پیشرانه برای لوتوس الیز عرضه می‌شود که در اساس هر دوی آنها از ساخته‌های شرکت تویوتا به شمار می‌آیند. پیشرانه نخست نسخه‌ای 1.6 لیتری است که از توانی معادل 136 اسب بخار و گشتاوری برابر با 160 نیوتن‌متر برخوردار است، اما پیشرانه 1.8 لیتری این خودرو که نمونه سفارش ایران هم از همین نمونه است، اعجوبه‌ای با 217 اسب بخار قدرت و 250 نیوتن‌متر گشتاور است.
 
با توجه وزن کم لوتوس الیز، چنین پیشرانه‌ای شتاب فوق‌العاده‌ای را برای آن به ارمغان آورده است. این پیشرانه می‌تواند شتاب صفر تا صد را در زمانی معادل 4.2 ثانیه پر کند و سرعت نهایی برابر با 234 کیلومتر بر ساعت را برای این خودرو تدارک ببیند. البته پیشرانه 1.8 لیتری الیز در یک ورژن 250 اسب بخاری نیز عرضه می‌شود. به لحاظ سیستم انتقال قدرت، این خودرو از یک گیربکس 6 سرعته دستی سود می‌برد که منبع این گیربکس هم از شرکت تویوتا است.
 
 
 
ر پایه برخی از مندرجات، بهترین بازدهی این خودرو در هنگام رانندگی، در دورهای بالای 5000 به دست می‌آید و رانندگی در این وضعیت سخت هیجان‌انگیز و شورآفرین است، به‌ویژه در 4 دنده اول. تعویض دنده در این خودرو به‌آسانی و سهولت صورت پذیرفته و کاملاً رضایت‌بخش است؛ البته در هنگام تعویض، صدای ریز "تق مانندی” از ناحیه گیربکس شنیده می‌شود.
 
 
 
فرمان آن نیز کاملاً حساس بوده و خودرو هم در دستان راننده به تمامی مطیع و رام است. سیستم فنربندی این خودرو اکثر ناهمواری‌ها و دست‌اندازهای سطح جاده را در خود هضم و جذب می‌نماید، مگر آنکه با چاله‌های عمیقی مواجه شویم که در آن صورت حالتی به‌مانند لگدزدن به چرخ‌های این خودرو دست می‌دهد. در پیچ‌ها و خم‌های جاده نیز این خودرو پایداری خیلی خوبی را از خود نشان می‌دهد که این امر نیز ناشی از جای گرفتن پیشرانه این خودرو در وسط آن و توزیع درست وزن بر روی شاسی‌اش است.

در مجموع، لوتوس الیز نسبت به اکثر همتایان کوچک اسپرتی خود، رانندگی لذت‌بخش‌تر و هیجان‌انگیزتری دارد و خیلی فراتر از حد انتظار خود ظاهر می‌شود. بیشتر کارشناسان خودرویی، لوتوس الیز را رقیبی برای بام و Z4، نیسان 370Z و مزدا MX-5 میاتا می‌دانند.

داوری نهایی

خودروی دو نفره لوتوس الیز، چه در ایران و چه در اقصی نقاط دنیا، در کلاسی جای می‌گیرد که بازار فروش آن سخت محدود است. و خرید آن را می‌توان بیشتر از روی شور و علاقه دانست تا محاسبات متعارف اقتصادی. با برچسب قیمت سیصد و اندی میلیونی، شمار مشتریان این خودرو در ایران، در بهترین حالت به قشر محدودی ختم می‌شود که بیشترشان البته در پایتخت و کلان‌شهرها ساکن هستند تا شهرهای کوچک و روستاهای دوردست!

 

لوتوس الیز، به‌عنوان یک خودروی کوچک، سریع و کم‌مصرف می‌تواند به نیازهای این دسته از عزیزان پاسخ درخوری دهد و جثه کوچک و پیشرانه توانمند آن نیز می‌تواند در شهر پرترافیکی مثل تهران بسیار کارساز باشد، شهری که آکنده از خیابان‌ها و کوچه‌هایی با شیب‌های تند و رو به بالاست و ناگفته پیداست که تردد سهل و راحت در چنین مکان‌هایی با کوچولوهای فرز و توانمند بهتر جواب می‌دهد تا تنومندان کم‌جان و بی‌رمق.

مشخصات فنی (الیز S و الیز 220 CUP سفارش ایران)

نوع پیشرانه: 1.8 لیتری آلیاژ سبک، جفت میل‌سوپاپ (DOHC)به همراه سیستم متغیر سوپاپ‌های هوشمند مجهز به سوپرشارژ MAGNUSON R 900 تحت لیسانس شرکت EATON – TVS TECHNOLOGY

 
توان: 217 اسب بخار در 6800 دور در دقیقه
 
گشتاور: 250 نیوتن‌متر در 4600 دور در دقیقه
 
شتاب صفر تا صد: 4.2 ثانیه
 
حداکثر سرعت: 234 کیلومتر بر ساعت
 
مصرف سوخت ترکیبی: 7.5 لیتر در هر یک‌صد کیلومتر مسافت
 
سیستم فنربندی در جلو و عقب: سیستم تعلیق مستقل دوگانه با میل تعادلی، کمک‌فنرهای گازی برند BILSTEIN HIGH-PERFORMANCE و فنرهای حلقوی برند EIBACH COAXIAL
 
نوع کالیپر ترمز جلو: دیسکی خنک شونده، دو پیستونه، برند AP RACING
 
نوع کالیپر ترمز عقب: دیسکی خنک شونده، تک پیستونه، برند برمبو (BREMBO)
 
محور متحرک: چرخ‌های عقب
 

نوع گیربکس: 6 دنده دستی با ضریب تعویض اسپرت

ابعاد

 
طول/عرض/ارتفاع: 3,824/1,719/1,117 میلی‌متر
 
فاصله بین دو محور: 2,300 میلی‌متر
 
ظرفیت مخزن سوخت: 40 لیتر
 
وزن خالص: 924 کیلوگرم (الیز S)و 952 کیلوگرم (الیز 220 کاپ)
 
اندازه سایز لاستیک جلو در الیز S: 175/55 ZR 16
 

اندازه سایز لاستیک عقب در الیز S: 225/45 R 17

 

ایمنی
  • کیسه هوای راننده و سرنشین جلو
  • سیستم ضد بلوکه ترمز (ABS تقویت‌شده)
  • سیستم ترمز کمکی هیدرولیکی (HBA)
  • سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)
  • سیستم کنترل ترمز در حالت پیچش (CBC)
  • مدیریت عملکرد دینامیکی لوتوس (LOTUS DPM)
  • قفل دیفرانسیل الکترونیکی (EDL)ساخت بوش
  • کمربندهای ایمنی پیش کشنده و….
تجهیزات و آپشن های رفاهی

همان‌طور که در سطور فوق نیز گفته شد، لوتوس الیز در دو نسخه متفاوت الیز S و الیز 220 کاپ به ایران وارد می‌شود که در سطور ذیل تجهیزات هر یک را به تفکیک ذکر نمودیم.
 
الیز S:

درب‌ها با میله محافظ جانبی – پانل‌های بدنه ساخته شده از کامپوزیت – لامپ‌های LED روشنایی در روز در جلو – لامپ‌های LED در عقب – سقف مشکی – گل پخش‌کن جلو – نوار محافظ تراشه رکاب اتومبیل – شیشه‌های برقی – جداکننده زیرپایی آلومینیمی سبک‌وزن – جاپایی سرنشین با آلومینیم سبک‌وزن – فرمان با روکش چرم مشکی – دسته‌دنده آلومینیمی پرداخت‌شده و روکش ترمزدستی – زیرپایی فرش مشکی مات – صندلی‌های پارچه‌ای و با ساختار کامپوزیت – دکمه استارت روشن کردن موتور – قفل مرکزی – سیستم صوتی با CD،MP3 و با قابلیت اتصال IPOD با چهار عدد بلندگو – سیستم تهویه مطبوع – کیت تعمیری پنچری لاستیک و…
گزینه‌های سفارشی برای الیز S: انتخاب پکیج‌های POWER،TOURING،SPORT و BLACKSTYLE – سقف محکم و ثابت – رنگ متالیک و….
 
الیز 220 CUP:

تودوزی با چرم اتم و چرم جیر SUEDTEX با صندلی‌های اسپرت با رنگ‌های سفید و درج آرم ” اس کاپ ” سفید و قرمز بر روی پشتی آن – بخاری – شیشه‌های برقی – زنگ هشدار فعال و ایموبلایزر – صفحه موتور اسپرت لوتوس – شکاف دهنده هوا در جلو کامپوزیتی – رکاب، باله‌های عقب و دیفیوزر به رنگ مشکی مات – درج نوشته "الیز اس کاپ” در سپر عقب – جک فلگ در باله عقب – آینه‌های مات نقره‌ای – تک اگزوز کروم – رول محافظت از داخل کابین T45 – سیم‌پیچی اضافی متناسب با استاندارد FIA و کپسول آتش‌نشانی تأییدشده و سیستم سوئیچ الکتریکی خاموش شدن موتور- لامپ‌های LED روشنایی در روز در جلو – لامپ‌های LED در عقب و….


گزینه‌های سفارشی برای الیز 220 CUP: استفاده از فیبرکربن با تأیید سازمان FIA در صندلی‌ها – کیت یدک‌کش – حذف کیسه هوا- کمربندی ایمنی احاطه‌ای چهار نقطه‌ای – باتری 12 ولت سبک‌وزن – رینگ‌های اسپورت فورج شده به رنگ مشکی مات براق – پکیج راحتی – لاستیک‌های YOKOHAMA ADVAN AD048 LTS با رینگ‌های قالبی سبک‌وزن الیز کاپ – رنگ متالیک و…

 

قیمت

در ایران: حدود 317 میلیون تومان (نسخه الیز S)– حدود 358 میلیون تومان (نسخه الیز 220 CUP)
 
در بریتانیا: 36,500 پوند (قیمت پایه الیز S)
 
توضیح: ارقام مربوط به قیمت نسخه‌های لوتوس الیز در ایران، بسته به آپشن های سفارش داده شده توسط مشتری ممکن است درصدی کم یا زیاد شود.
 
منبع: صبحانه آنلاین 
0
تسلا یک شرکت خودروساز آمریکایی است که به ساخت خودروهای الکتریکی می‌پردازد و اخیرا خبری مبنی بر ساخت اتوبوس برقی منتشر کرده است.

به گزارش زومیت و به نقل از گرین کار ریپورتس، ایلان ماسک مدیر عامل تسلا به تعدادی از محصولاتی که توسط این شرکت در آینده‌ای نه چندان دور به بازار عرضه خواهند شد، اشاره کرد؛ این تولیدات مربوط به طرح دومین طرح جامع تسلا است.  از این محصولات می‌توان به کامیون، کراس‌اوور کوچک، وانت و اتوبوسی که توان حرکت خودران را دارند، اشاره کرد. هدف تسلا از ساخت این وسایل‌ نقلیه‌ی جدید وارد شدن به بازار خودروهای تجاری است. ماسک متعاقبا از طریق شبکه‌ی اجتماعی محبوب خود، تویتر اقدام به انتشار برخی جزییات در مورد یکی از این مدل‌ها کرد و به وجود یک پروژه‌ی جدید دیگر نیز اشاره کرد. 

تسلا اتوبوس و مینی بوس برقی می سازد


یکی از اهداف تسلا از این اقدامات، حمایت از سیستم رانندگی خودکار است که در نظر دارد از آن در محصولات جدید خود اعم از اتوبوس، وانت و شاسی‌بلند استفاده کند. ماسک در پاسخ به مقاله‌ی نشریه‌ی Road and Track بیان کرد که کراس‌اوور مورد نظر بر مبنای سری سوم ساخته ‌می‌شود که آن را سری Y خواهند نامید. وی همچنین پس از انتشار مقاله‌ای با موضوع نظریه‌پردازی در ارتباط با وسایل‌نقلیه مدرن و خودران توسط نشریه‌ی Jalopnik، خبر ساخت مینی‌بوس (که در کلاس X خودروهای این شرکت قرار می‌گیرد)را تایید کرد. این مینی‌بوس بر روی شاسی مدل X ساخته خواهد شد. ماسک در گفت‌و‌گو با Jalopnik گفت: ظرفیت این خودرو از نظر تعداد سرنشین شما را حیرت‌زده خواهد کرد.

ایلان ماسک هم‌چنین به توسعه‌ی مینی‌بوس و اتوبوس برقی اشاره کرد. در حقیقت او نمی‌خواهد ‌این وسیله یک مینی‌ون نامیده شود زیرا تسلا در کمال خونسردی، هدف توصیف دقیق آن را دارد.

تسلا اتوبوس و مینی بوس برقی می سازد


بخش طبقه‌بندی خودروها در این شرکت، این مینی‌بوس کلاس X را با اتوبوس کلاس Y شرکت فولکس‌واگن در یک کلاس قرار می‌دهند که از نظر نشریه‌ی Jalopnik، محصولات ذکرشده‌ی این دو شرکت با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت. شایعات متعددی مبنی بر تولید اتوبوس الکتریکی توسط شرکت فولکس‌واگن وجود دارد. در نمایشگاه CES که در اوایل امسال برگزار شد، فولکس‌واگن از ون کانسپت الکتریکی خود با نام Budd-e رونمایی کرد.

Budd-e بر روی پلت‌فرم یکی از خودروهای کانسپت الکتریکی نسبتا کوچک این شرکت به نام MEB قرار گرفته بود که با توجه به این نکته، احتمالا محصول جدید این شرکت کوچک‌تر از مدل X تسلا خواهد بود.

برنامه‌ای که تسلا توسط مینی‌بوس جدید خود آن را پشتیبانی می‌کند، سهیم شدن در بازار فروش این کلاس از خودروها است. 

در پروژه‌ی جامع دوم تسلا موسوم به Master Plan و در مطلبی که ماسک در وبلاگ تسلا به آن اشاره داشت، یکی دیگر از اهداف این شرکت تولید خودروهای است که توسط ارتباط شبکه‌ای با یکدیگر در ارتباط باشند و بدون نیاز به راننده و در امنیت کامل و بدون هیچ‌گونه تصادفی حرکت کنند (در این طرح باید هر دو خودرو دارای سیستم شبکه‌ای باشند).

تسلا اتوبوس و مینی بوس برقی می سازد


بر اساس این پیشنهاد، دارندگان این خودرو زمانی‌ که نیاز به تردد با آن‌ها را نداشته باشند، می‌توانند خودروهای خود را به تسلا اجاره دهند تا این شرکت از آن‌ها به‌صورت رانندگی خودکار و اشتراک با افراد فاقد خودرو، بهره ببرد.

منبع: فرارو